Rólam

Hoffmanné Zsolnai Noémi          családi mediátor

 “Legelsősorban figyelemre van szükség. A hosszan tartó figyelem, az ítélkezés nélküli jelenlét szeretetteljes kedvességgé válik, magunk vagy a másik irányában. Mindannyian a figyelem hiányától szenvedünk.”
                                           Feldmár András

Hoffmanné Zsolnai Noémi vagyok, pedagógus, párkapcsolati és családi mediátor – bár szívem szerint emberi kapcsolati mediátornak nevezném magam, hiszen konfliktusokkal nem csak családon belül találkozhatunk, hanem az élet minden területén, iskolában, munkahelyen, baráti körben vagy akár egy lakóközösségben is.

A munkám során és a magánéletben is tapasztalom, hogy a konfliktusok elmérgesedésének oka leginkább a rossz vagy egyáltalán nem létező kommunikáció. Sokan gyakorlatlanok saját igényeik, elvárásaik közlésében, a másoktól jövő közlések értékelésében, de az egyébként jó kommunikációs készséggel rendelkező emberek is érzelmi csapdába kerülhetnek, amikor egy konfliktus résztvevőjévé válnak.

Ez természetes, hiszen senkitől nem várható el objektivitás, amikor úgy érzi, meg kell védenie álláspontját valakivel szemben. A mediátor egy speciális kommunikációs technikát alkalmaz, amely hidat épít a konfliktusban lévő felek között. Ezért tartom nagyon fontosnak a mediáció széleskörű megismertetését. Szeretném, ha a hozzám fordulók megtapasztalnák, hogy képesek feloldhatatlannak hitt ellentéteiket rendezni, elmérgesedett konfliktusaikra hosszú távú és működő megoldást találni. A mediációban résztvevők olyan konfliktuskezelési technikát sajátítanak el, amely a későbbiek során is segíti őket életük alakításában.

Image courtesy of Vlado at
FreeDigitalPhotos.net

Kiemelkedően fontosnak tartom a családi mediáción belül a gyerekeket is érintő konfliktushelyzetek gyors, kíméletes és hatékony megoldását. Egy család felbomlása mindenképpen fájdalmas, veszteségekkel járó folyamat. A felnőttek felelőssége, hogy a gyermekek további életét úgy szervezzék meg, hogy a lehető legjobban érvényesüljön a gyermek érdeke, mindkét szülőjével való kapcsolattartásának joga.

Mediátorképesítésemet dr. Kardos Ferenc: Gyermekközpontú közvetítés c. mediátorképzésén szereztem. /Kapcsolat 2000 Pszichológiai Bt./

Megtalálható vagyok a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Közvetítői névjegyzékében.

Igazolványom száma:  001991/2          

Telefon: +36 30 410 84 60

Email:  info@beszeljunk.hu

mediator.noel@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/beszeljunk.hu